COM HEM DE CUIDAR LA ROBA DE LA LLAR

És molt importat llegir les instruccions de les etiquetes abans de rentar la roba perquè  ens indicaran si la peça necessita alguna atenció especial.

  • Recomanem utilitzar sabons neutres. Evita sabons amb un alt contingut de blanquejants  òptics perquè alteren el color del producte.
  • Els colors intensos els has de rentar separats.
  • Deixa assecar les peces de roba a l’aire lliure i evita que el sol les banyi directament, no és un bon aliat dels teixits de color ja que actua com un blanquejador natural. Si utilitzes l’assecadora recorda que no has d’afegir suavitzants a la bugada.

 

La planxa pot resultar molt fàcil si segueixes aquestes quatre instruccions:

1-Procura estendre les peces de roba de manera que quedin totalment llises.
2-Recollir-les quan encara estiguin una mica humides.
3-Quan recullis la roba, plega-la d’una manera ordenada.
4-Posa la peça damunt la post de planxar i retoca-la per capes amb la planxa.

 

Estovalles: abans de treure les estovalles de la taula, et recomanem ruixar les taques amb un detergent desengreixant o amb un polvoritzador adequat. Una solució alternativa és diluir rentavaixelles amb aigua  i untar amb suavitat cadascuna de les taques amb un drap humit.

  • Renta les estovalles abans de que s’assequi el desengreixant. Per fer-ho, afegeix detergent neutre i posa el programa de la rentadora que t’indica l’etiqueta de composició.
  • Si les taques són molt resistents i persisteixen després del rentat, entra al nostre blog i segueix les instruccions per eliminar-les segons el seu origen.
  • Important: evita planxar una taca que es resisteix. Quan hi apliquem l’escalfor de la planxa,  la taca s’oxida i queda fixada en el teixit de manera permanent.
  • Has de planxar la peça encara humida. Si no és possible, col·loca un drap humit entre la planxa i el teixit. La temperatura de la planxa serà la que indica l’etiqueta de composició.


Tovalloles: les tovalloles de ris conservan la seva esponjositat quan les assequem a l'assecadora. Recorda que no has d'agefir suavitzants si utilitzes l'assecadora perquè la tovallola perdria el seu poder d'absorció.

  • Un cop has utilitzat la tovallola, deixa-la ben estesa per a facilitar que s'assequi i evitar que la humitat generi males olors.
  • Les tovalloles no necessiten planxa.